Wat te doen in Gelderland?

Gelderland is een provincie in het oosten van Nederland. Het is de grootste provincie van Nederland en de hoofdstad is Arnhem. Gelderland is een grote provincie met een breed scala aan landschappen, van heuvelachtig tot vlak, van bosrijk tot landbouwgebied. Er zijn veel bezienswaardigheden in de provincie, zoals de Veluwe, de Achterhoek, de Betuwe en de Liemers. De Veluwe is een prachtig natuurgebied met bossen, heidevelden en vele wandel- en fietspaden. De Betuwe is bekend om zijn fruitboomgaarden en de Liemers is een landelijk gebied met mooie dorpjes en kastelen. Er zijn ook veel historische steden en dorpen in Gelderland, zoals Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn en Zutphen. Er zijn veel musea, kastelen, parken en andere bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Neem wel je rugzak met wat eten en drinken mee, want je weet natuurlijk nooit wanneer je trek krijgt in iets lekkers.

Bezoek Paleis het Loo in Apeldoorn

Paleis Het Loo is een paleis in Apeldoorn in de provincie Gelderland. Het paleis werd gebouwd in de 17de eeuw voor koning Willem III en koningin Mary II. Het paleis is nu een museum en is open voor het publiek om te bezoeken. Er zijn rondleidingen beschikbaar door het paleis, waar bezoekers de prachtige kamers en de koninklijke tuinen kunnen bekijken. Er zijn ook verschillende tentoonstellingen over de geschiedenis van het paleis en de koninklijke familie. Het paleis is een populaire bestemming voor gezinnen en geschiedenisliefhebbers. Wel is het aan te raden je tickets tijdig te boeken, want de kans dat het druk is, is vooral tijdens de weekenden en in de vakantie erg groot. Het voordeel aan een bezoek aan Paleis Het Loo, is dat het overdag is, dus neem je je kinderen mee, dan hoef je geen rekening te houden met de bedtijd 14 jaar en kunnen ze gewoon op tijd naar bed.

Burgers’ Zoo in Arnhem

Burgers’ Zoo is een dierentuin in Arnhem, Gelderland, Nederland. Het park is opgericht in 1952 en is een van de meest bezochte dierentuinen van Nederland. Het park biedt een breed scala aan dieren, waaronder primaten, vogels, reptielen, vissen, zoogdieren, amfibieën en insecten. Burgers’ Zoo is beroemd om haar prachtige landschappen en natuurlijke verblijven voor de dieren. De dierentuin is opgedeeld in verschillende gebieden die elk een specifiek thema hebben, zoals het Amazone gebied, het Afrika gebied, het Azië gebied, het Poolgebied, het Oceanië gebied en het Noord-Amerika gebied. Elk gebied is ontworpen om zo dicht mogelijk bij de natuurlijke omgeving van de dieren te zijn. Het park biedt ook een aantal educatieve programma’s en activiteiten voor kinderen, waaronder rondleidingen, workshops en lezingen. Burgers’ Zoo is een geweldige plek om te bezoeken voor gezinnen met kinderen die geïnteresseerd zijn in dieren en de natuur.

Tot slot

Uiteraard zijn er nog zoveel meer leuke uitjes te bedenken die jij in Gelderland kunt doen. Echter is het wel verstandig rekening te houden met de leeftijd van de kinderen. Helemaal wanneer je ook nog een eindje moet rijden. Stel je gaat naar de dierentuin en de bedtijd 9 jaar van je kind is normaal rond een uur of 19.00, dan is het wel verstandig om om 18.00 uur thuis te zijn. Zo kunnen ze nog rustig even douchen, wat drinken en alles met de ouders bespreken. Ga je tijdens de vakantie, dan kunnen ze natuurlijk gerust wat later naar bed toe.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top