Betonvloer is de keuze voor extra gemak

Toe aan een nieuwe vloer in je huis? Een betonvloer kan daarbij uitkomst bieden. Dit type vloer geeft elke ruimte een unieke uitstraling en is zeer gemakkelijk te onderhouden. Met een nieuwe vloer in je interieur ben je voor de komende jaren voorzien van extra warmte en sfeer in huis.

Naast een betonvloer zijn er meer soorten vloeren. Dus er is genoeg keuze! In dit artikel staan de verschillende soorten vloeren opgesomd. Bij elke vloer wordt ingegaan op de kenmerken.

Makkelijk schoonmaken met een betonvloer

Een betonvloer biedt in het dagelijks gebruik enorm veel gemak. Dat komt namelijk doordat de vloer volledig naadloos wordt gelegd en vlak is. Hierdoor is het heel eenvoudig om het oppervlak schoon te maken. Bovendien biedt een betonvloer het voordeel dat vuil en stof zich niet snel aan het oppervlak zal hechten, wat de schoonmaak uiteraard nog gemakkelijker maakt. De vloeren zijn slijtvast en bieden altijd meerdere voordelen. Deze vloeren zijn naadloos, snel te belasten, slijtvast, vloeistofdicht, veilig, stofvrij, gebruiksvriendelijk en in vele kleuren leverbaar.

De betonvloer wordt vaak op maat aangeleverd. Je kan je wensen aangeven en daar wordt altijd rekening mee gehouden bij het samenstellen van de vloer. Alleen al met betrekking tot de kleur is er veel mogelijk. Vrijwel alle gewenste kleurencombinaties zijn beschikbaar en dat betekent dat er sprake kan zijn van een naadloze aansluiting op het bestaande interieur in jouw woning.

Meer uitstraling met PVC vloeren

Een PVC vloer wordt gemaakt van een hard soort kunststof en gaat dus lang mee en is makkelijk schoon te maken. Bovendien past deze vloer bij elke interieurstijl omdat bijna iedere uitstraling mogelijk is. Wat dacht je van een houtlook? Of stoer beton? Het assortiment aan designs is de laatste jaren flink gegroeid, verfijnd en oogt natuurgetrouw. Zo creëer je een mooie en praktische basis voor het interieur. PVC vloeren combineren het beste van twee werelden met elkaar. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het uiterlijk van een warme houten vloer, maar profiteer je van het gemak van PVC. Jij hoeft je geen zorgen te maken over wijnvlekken, naaldhakken of vieze huisdieren. De vloer is namelijk waterbestendig en makkelijk te reinigen.

Ambachtelijke vloer in je interieur

Een gietvloer is een vloer die met de hand op een ondervloer gegoten wordt en die hierna op ambachtelijke wijze aangebracht wordt. Hierdoor ontstaat er een prachtige naadloze vloer met veel praktische eigenschappen en een luxe uitstraling. De gietvloeren prijs is variabel en wordt afgestemd op je wensen. Overweeg je gietvloeren in huis te nemen, dan gaat dat gepaard met de volgende eigenschappen:

  • Duurzaam: een gietvloer blijft tientallen jaren mooi
  • Brandwerend: een gietvloer is een veilige en brandwerende vloer
  • Hygiënisch: een gietvloer is naadloos en vochtwerend
  • Onderhoudsvriendelijk: je hoeft nauwelijks onderhoud te verrichten aan de vloer
  • Comfortabel: een gietvloer is licht flexibel en erg comfortabel
  • Te combineren met vloerverwarming: een gietvloer bestaat uit verschillende lagen en elke gietvloer wordt afgewerkt met een coating of laklaag die de vloer een mooie afwerking geeft en die de vloer beschermt.

Er zijn dus verschillende soorten vloeren met unieke kenmerken. Genoeg keuze voor jouw woning en interieur.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top