Dé nieuwste keukentrend: het betonnen aanrechtblad

Marmer- en betonlook worden steeds populairder in keukens en badkamers van Nederlandse huishoudens. Een betonnen aanrechtblad biedt veel mogelijkheden. Bovendien zijn deze vaak verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en stijlen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk een betonnen aanrechtblad te krijgen met marmerlook. De uitstraling van een keuken vinden we tegenwoordig steeds belangrijker. De keuken is niet meer alleen een plek om te koken, maar ook om gezellig samen te komen en te borrelen met vrienden of familie.

Kwaliteit

Waar vroeger vooral de prijs bepalend was, kiest de consument tegenwoordig steeds vaker voor kwaliteit. Zo zie je vaak een koffieapparaat met echte bonen in plaats van het standaard Senseo apparaat. De aanschafprijs van zo’n apparaat is veel hoger maar toch kiezen mensen steeds vaker voor kwaliteit. Zo maken kunststof aanrechtbladen langzaamaan plaats voor bladen van natuursteen of beton. Door de toename in populariteit van deze materialen is de prijs ook gestegen.

Natuurlijke materialen

Steriele keukens zijn passé en heeft plaats gemaakt voor het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en groen.  Ook op het gebied van duurzaamheid gaan we ook erg vooruit. Men is zich ervan bewust dat niet alles altijd nieuw hoeft te zijn. Keukens die nog goed functioneren worden niet gesloopt, maar krijgen een make-over. Het ‘wrappen’ van keukens, waarbij de kastjes en bladen voorzien worden van een nieuwe look, is dan ook ontzettend populair. Zo krijgt de keuken een compleet nieuwe uitstraling zonder dat er veel moet worden aangepast en er een groot gat in de spaarrekening geslagen moet worden.

Minimalistisch

Minimalisme is al een tijdje haar opmars aan het maken en nu is het ook in de keukens terug te zien. We willen niet meer alle keukenapparatuur in het zicht. Dit komt vaak rommelig over. Daarom kiezen we ervoor de apparatuur in te bouwen of op te bergen. Handgrepen zijn tegenwoordig ook ‘overbodig’, in nieuwe keukens kiezen we tegenwoordig voor kastjes met een greeplijst of met een kliksysteem. Dit maakt de kastenwand strak en overzichtelijk. Overzicht vinden we namelijk steeds belangrijker in de keuken, dit brengt rust in je hoofd na een lange werkdag.

Kleuren

Vorig jaar was de zwarte keuken erg populair. Nu ook nog wel, maar we trekken steeds meer naar lichte tonen. Het zwart maakt plaats voor lichte natuurtinten en pastelkleuren zijn erg in. Het spelen met kleur in keukens is nieuw. Een keuken gaat namelijk jaren mee en trends veranderen jaarlijks. Je wil dus niet vastzitten met een keuken die moeilijk is aan te passen aan de nieuwste trends. Toch durven we meer risico te nemen in ons kleurgebruik. In combinatie met de natuurlijke materialen als een stoer betonnen aanrechtblad zorgt dit voor een moderne keuken met veel ingebouwde apparaten met als gevolg meer eenvoud en sfeer. Iets wat erg goed past bij de tijd waarin we leven.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top