Wat te doen tijdens de voorjaarsvakantie in Gelderland?

Het is bijna zover en de voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Hoe leuk is het dan, om vooral met je kinderen of kleinkinderen, mits je natuurlijk vrij bent, het één en ander te ondernemen? Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje naar een pretpark, dierentuin of gewoon een stevige wandeling in het bos? Kortom, genoeg te doen dus! Om er dan voor te zorgen dat je deze dag niet alleen voor jezelf, maar ook je kinderen tot een onvergetelijke maakt, hebben we niet alleen een aantal tips voor je hoe je dit kunt doen, maar vertellen we je ook wat er allemaal voor leuks te doen is in deze prachtige en tevens ook één van de grootste provincies van ons land.

Burgers’ zoo

Burgers’ Zoo is een dierentuin gelegen in Arnhem. Het is bekend om zijn unieke en natuurgetrouwe omgevingen voor de dieren, waaronder savannes, regenwouden, oceanen en poolgebieden. De dierentuin richt zich op educatie en bevordering van het bewustzijn over de bescherming van bedreigde diersoorten en hun natuurlijke habitat. Burgers’ Zoo biedt een scala aan activiteiten en demonstraties, evenals verblijfsmogelijkheden, zoals overnachtingen in lodges en tenten. Het leuke aan deze prachtige dierentuin, is dat de kinderen het gevoel hebben alsof ze zich in een ware jungle begeven. Het leuke is ook dat je er kunt blijven slapen. Dus stel dat je te maken krijg met vies weer of bijvoorbeeld oorontsteking kind, dan kun je natuurlijk de volgende dag de dingen bekijken waar je de dag ervoor niet aan toe bent gekomen.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is een natuurreservaat gelegen in Gelderland, Nederland. Het is het grootste natuurpark van Nederland en bekend om zijn diversiteit aan flora en fauna, evenals zijn veranderlijke landschap met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en meren. Het park biedt talloze wandel- en fietspaden, evenals recreatieve activiteiten zoals paardrijden, fietsen huren en natuurexcursies. Het bevat ook het Kröller-Müller Museum, één van ’s werelds grootste collecties van werken van Vincent van Gogh. Niet alleen is het dus heerlijk om te wandelen in de frisse natuurlijk, maar zijn er ook allerlei mogelijkheden om educatief wat te ondernemen. Uiteraard is het niet handig om een baby mee te nemen, mits je natuurlijk een draagzak hebt. Omdat baby’s nog niet kunnen lopen en ook niet kunnen kruipen, biedt een babygym uitkomst om ervoor te zorgen dat ze lekker kunnen bewegen.

Apenheul

Uiteraard zijn er ook in burgerszoo allerlei te gekke dieren te zien, maar wanneer je tussen de loslopende apen wilt kunnen lopen, dan is de Apenheul een absolute aanrader. Vooral ook voor kinderen is dit vaak een hele belevenis op zich. Let er wel op dat je er rekening mee houdt dat de apen die loslopen, alles behalve mensenschuw zijn. Het is daarom dus ook aan te raden om een tas te dragen die dicht kan en ervoor te zorgen dat je je telefoon en ook eten wat je in de hand hebt, goed vast te houden. Je zult namelijk verstelt staan van het feit hoe snel ze iets uit je handen weten te grijpen.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top