Wanneer beginnen de vakanties in Gelderland?

Als je in Gelderland woont of van plan bent om deze provincie te bezoeken, dan is het belangrijk om te weten wanneer de schoolvakanties plaatsvinden. In dit artikel zullen we je gedetailleerde informatie geven over de schoolvakanties in Gelderland in 2023, met uitsluiting van de voorjaarsvakantie, want die is al voorbij! Zo kun je je vakantieplannen maken en er zeker van zijn dat je niet gebonden bent aan de schooltijden. Meer weten wanneer de schoolvakanties zijn per regio? Lees dan verder!

Schoolvakanties regio midden 2023

In 2023 zijn er vier schoolvakanties in Gelderland: de mei vakantie 2033 van 29 april tot en met 7 mei (week 17 t/m 18), de zomervakantie van 8 juli tot en met 20 augustus (week 27 t/m 33), de Herfstvakantie van 14 oktober tot en met 22 oktober (week 41 t/m 42) en de Kerstvakantie van 24 december tot en met 8 januari 2024 (week 51 t/m 02).

Schoolvakanties regio zuid 2023

Als je in de regio zuid van Gelderland woont, zijn er in 2023 vier schoolvakanties: de Meivakantie van 29 april tot en met 7 mei (week 17 t/m 18), de zomervakantie van 15 juli tot en met 27 augustus (week 28 t/m 34), de Herfstvakantie van 14 oktober tot en met 22 oktober (week 41 t/m 42) en de Kerstvakantie van 24 december tot en met 8 januari 2024 (week 51 t/m 02).

Naar het buitenland tijdens de schoolvakantie

Als je liever naar het buitenland gaat tijdens een van de schoolvakanties in Gelderland, dan zijn er volop mogelijkheden. Tijdens de zomervakantie kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zonnige bestemming aan de Middellandse Zee, terwijl de herfstvakantie een ideale tijd is voor een stedentrip naar een Europese stad. In de kerstvakantie zijn er veel mogelijkheden voor een winterse vakantie, bijvoorbeeld skiën in de Alpen of genieten van de kerstsfeer in een sfeervolle stad zoals Praag of Wenen. Houd er rekening mee dat de prijzen voor vluchten en accommodatie tijdens schoolvakanties hoger kunnen zijn dan daarbuiten, dus het is belangrijk om op tijd te boeken en prijzen te vergelijken om de beste deal te vinden.

In Gelderland blijven tijdens de schoolvakantie

Naast het reizen naar het buitenland, biedt een vakantie in eigen land tijdens de schoolvakanties in Gelderland ook volop mogelijkheden. Met prachtige natuur, historische steden, leuke attracties en gezellige festivals, is Gelderland een ideale vakantiebestemming. Tijdens de zomervakantie kun je bijvoorbeeld genieten van de vele festivals, zoals het Sonsbeek Theater Avenue of de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. In de herfstvakantie kun je een wandeling maken door de mooie kleuren van de natuur op de Veluwe of een dagje uit naar een van de attracties, zoals het Kröller-Müller Museum of Burgers’ Zoo. En in de winter zijn er veel ijsbanen in Gelderland, zoals de schaatsbaan op de Markt in Arnhem. Er is dus genoeg te beleven in Gelderland tijdens de schoolvakanties, of je nu in eigen land blijft of naar het buitenland gaat.

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top