Tips om aan je conditie te werken na je 50e

Waar veel mensen zeggen dat leeftijd maar een getal is, is dit natuurlijk ook voor een groot deel het geval. Toch kan het zijn dat de ene 50’er een stuk mobieler en ook fitter is, dan de ander die ook dezelfde leeftijd heeft. Omdat je na je 50e wat sneller achteruit gaat, is het belangrijk om er alles aan te doen om fit te blijven. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je rond je 50e weinig tot geen conditie meer hebt. Om ervoor te zorgen dat je ook na je 50e in topvorm bent, hebben wij een aantal handige tips voor je. Je zult namelijk versteld staan van het feit hoe eenvoudig het eigenlijk kan zijn om aan jezelf te werken. Dit geldt niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid.

Je mentaliteit

Wanneer je nog jong bent, is de kans vrij groot dat je het liefst iedere dag in de sportschool rondloopt om samen met je vrienden te trainen met allerlei verschillende apparaten en ook attributen. Naarmate je ouder wordt, is het vaak een stuk lastiger om deze motivatie te kunnen vinden. We werken, hebben kinderen een ook sociaal gezien wordt er het nodig van ons gevraagd. Je kunt je dan dus wel voorstellen dat het vinden van de juiste motivatie om wel te gaan sporten soms lastig kan zijn. Wen jezelf daarom dus ook aan om op vaste tijden en ook dagen te gaan sporten. Bij voorkeur is het nog beter om ook een trainingsmaatje te vinden, zodat jullie elkaar kunnen motiveren.

Voeding

Naast motivatie, is ook je voeding van belang. Wekelijks een stevige wandeling drentsche aa heeft natuurlijk weinig tot geen effect op het moment dat je daarnaast ongezond eet. Wat verstandig is, is dat je niet alleen een schema maakt voor het sporten, maar ook voor het eten. Zo weet je precies wat je dagelijkse behoefte is en kun op basis daarvan je maaltijden samenstellen. Omdat we na ons 50e wat sneller aankomen en het verliezen van gewicht moeilijker wordt, is het handig om hier rekening mee te houden. Je zult merken dat het in het begin even wennen is, maar dat het na verloop van tijd ontzettend prettig is en je niet meer anders zou willen. Lichamelijk fit, is ook mentaal fit namelijk. Je kunt je dus wel voorstellen hoe belangrijk of dit is.

Voldoende beweging

Bij een goede en gezonde levensstijl, mag voldoende beweging natuurlijk niet ontbreken. Vooral in de huidige tijd, waarin niet alleen voeding, maar ook beweging belangrijk is, is het aan te raden om wekelijks minimaal 3 keer te gaan sporten. Dit kan een eind wandelen in drenthe zijn, maar ook allerlei andere vorm van beweging behoren tot de mogelijkheden uiteraard. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat wanneer je gaat fietsen, dit niet op een elektrische fiets is. De weerstand is dan natuurlijk vele malen lager, waardoor het effect minimaal is.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top