Rode lipstick, doe het niet!

Sexy, uitdagend, opvallend en vooral kleurrijk. Met rode lipstick op de lippen kun je er spectaculair uitzien. Helaas niet als je boven de vijftig jaar bent, zo blijkt uit onderzoek.

Uit onderzoek onder tweeduizend Britse 45plus vrouwen blijkt dat rode lipstick vanaf die leeftijd not done is. Het ziet er onnatuurlijk uit en het zou je zelfs ouder doen lijken. Een felgekleurde lipstick maakt dat tanden er geler uitzien en de groefjes rond de lippen lijken dieper. Ai…

Uit hetzelfde onderzoek blijkt overigens ook dat sowieso zware make-up, maar ook kunstnagels, strakke kleding, hoge hakken, zelfbruinende crèmes en bovenal een diep decolleté met rimpels echt niet meer kunnen.

Accentueer ouder wordende lippen niet

Terugkomend op die lipstick. De ouder wordende lippen worden dunner, rimpelen meer en rond de mond ontstaan fijne rimpeltjes. Niets mis mee, mits je de boel maar niet accentueert met rode lipstick. Kies een andere kleur.

Kies in alle gevallen niet voor een felle kleur. Met lichte kleuren lipstick lijken de lippen juist voller. Die keuze lijkt daarom beter. Let ook op de tinten waar een kleur uit bestaat. Kleuren met een oranje of gele ondertoon laten je tanden geler lijken. Kleuren met een paarse of blauwe ondertoon laten je tanden witter lijken.

Shinen of juist niet?

Kies ook zeker geen matte kleur want die maakt niet alleen de lippen droger, maar toont dan ook elk groefje of rimpeltje. Schiet dan niet direct de andere kant op met een shiny ofwel glanzende lipstick en kies zeker niet voor lipgloss. Kies een crème-achtige lipstick. Daar zit olie in en daarmee lijken de lippen minder droog. Ze geven vaak ook een mooiere volle tint en zijn niet mat en niet glanzend. Het zit er precies tussenin.

En dan dat lijntje om je lippen. Dat kan prima, maar in exáct de juiste kleur, dezelfde als die van de lipstick. Kleur er volledig je lippen mee (ja, je leest het goed) en doe er dan de lipstick overheen. Dan is het een mooi geheel en loopt de lipstick niet uit.

Nog even op de tips een rij:

-kies voor een lichte (of naturel) kleur

-kies voor matig glanzend

-kies lippenpotlood in dezelfde kleur

-vul met lippenpotlood de volledige lippen

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top