Overwinteren tijdens je pensioen doe je hier

Wanneer je met pensioen bent, heb je natuurlijk geen verplichtingen meer. Althans, niet als het gaat om werken voor een werkgever. Hoe fijn is het dan dat je helemaal zelf kunt bepalen waar je gaat en staat? Het is daarom dus ook niet heel vreemd dat met name de 50 plussers ervoor kiezen om gedurende de koude wintermaanden elders te verblijven. Zo zien we dat benidorm een ontzettend populaire plek is waar veel Nederlander zich inmiddels hebben weten te vestigen, maar zien we ook dat het zuiden van Italië, met name de plek Bari het ontzettend goed doet. Omdat er daarnaast nog veel meer landen zijn, hebben we de populairste voor je op een rijtje gezet.

Spanje

Spanje is en blijft natuurlijk het absolute nummer één land als het gaat om het overwinteren. Honderdduizenden Nederlanders trekken er jaarlijks, buiten de vakantieperiode om naartoe, om daar de maanden dat hier het kwik niet verder weet te stijgen dan een graad of tien te kunnen overwinteren. De kans dat je in het zonnige zuiden van Spanje een regenjas nodig hebt, die is natuurlijk erg klein. Wat wel goed is om te weten, is dat het verstandig is het zuiden van Spanje op te zoeken. Het verschil tussen het noorden, midden en zuiden verschilt namelijk nogal. Zo kan het zijn dat het in een stad als Barcelona, wat relatief noordelijk ligt, een graad of 5 kouder is, dan wanneer je ervoor kiest om naar populaire steden in het zuiden te gaan, zoals Malaga en Marbella.

Italië

Waar Spanje al tientallen jaren mateloos populair is onder de meeste 50 plussers, zien we ook dat Italië steeds meer in trek is. Ook hier geldt, net als voor Spanje dat het aan te raden is om naar het zuiden te trekken. Zo zijn er prachtige steden, zoals Bari, waar je overigens ook kunt genieten van een rijke geschiedenis en tal van andere bezienswaardigheden. Zo is het oude stadscentrum, wat ook wel Bari Vecchia wordt genoemd, enorm populair onder de vele toeristen die deze prachtige stad jaarlijks weet te trekken. Een stevige wandeling door deze mooie stad is dus ook zeker een aanrader. Daarnaast vind je er ook prachtige stranden, waar je gedurende de warme dagen heerlijk kunt genieten van de zon en het heldere zeewater. Niet voor niets is Italië één van de landen die naast vakantie ook enorm in populariteit is gegroeid onder de ‘pensionado’s’.

Thailand

Thailand is een populaire bestemming voor mensen die tijdens hun pensioen willen overwinteren. Het biedt een aangenaam klimaat met warme temperaturen en weinig regen, prachtige stranden, een vriendelijke bevolking en een rijke cultuur.De kosten van levensonderhoud in Thailand zijn vaak lager dan in westerse landen, waardoor het een budgetvriendelijke optie is voor pensionado’s. Er zijn ook veel expat gemeenschappen in Thailand, waardoor het gemakkelijk is om contacten te leggen en integreren in de lokale gemeenschap. Er zijn veel verschillende plekken in Thailand waar je kunt overwinteren, van drukke steden zoals Bangkok tot rustige eilanden zoals Koh Samui. Er zijn ook veel opties voor verblijf, van luxe resorts tot goedkopere appartementen en huizen te huur.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top