close
  • zaterdag 7 december
Sport

Michael Schumacher wordt vijftig en dat wordt gevierd met een app

Michael Schumacher wordt vijftig en dat wordt gevierd met een app

Michael Schumacher viert vandaag zijn vijftigste verjaardag. Maar heel weinig mensen weten hoe het, na zijn zware ongeval, echt gaat met de zevenvoudig Formule 1- wereldkampioen.

In december 2013 liep de Duitser zware hersenschade op bij een ski-ongeval in het Franse wintersportoord Méribel. Met zijn hoofd raakte hij een steen. Zijn helm brak in meerdere stukken. Vervolgens werd hij maandenlang in een kunstmatige coma gehouden.

Negen maanden na het ongeluk werd Schumacher overgebracht naar een privékliniek in Zwitserland. Aan het meer van Genève heeft zijn vrouw Corinna de privékliniek laten bouwen voor 12 miljoen euro. Daar wordt hij dagelijks verzorgd. Dat zou 130.000 euro per week kosten. Hoe het tegenwoordig met de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 gaat is bij het grote publiek niet bekend. Alleen intimi weten dat. De familie vertelt namelijk weinig tot niets over de toestand van Schumacher. Berichtgeving hierover wordt door hen altijd ontkend. De familie is van mening dat bekendmakingen over de gemoedstoestand van Schumacher alleen maar meer vragen oproepen. Ze willen rust.

Natuur roept emoties op

Zo en af toe verschijnt er een artikel over hem in de media. In aanloop naar de vijftigste verjaardag van de coureur wordt er natuurlijk meer aandacht aan besteed. Een groot Frans boulevardblad beweert dat een van zijn naasten anoniem heeft verteld dat Schumacher sinds het ongeluk heel vaak geopereerd is. Verder zou de natuur emoties bij de Duitser oproepen. “Wanneer we hem in zijn rolstoel zetten met zicht op het prachtige bergpanorama op het meer, huilt Michal soms,” vertelt de man aan Paris Match.

Ook de Daily Mail probeerde te achterhalen hoe het nu met de Formule-1 legende gaat. Volgens het Britse tabloid leeft hij niet als een kasplantje, maar is hij bij bewustzijn. Hij zou zelfs niet eens bedlegerig zijn. Wel is er dagelijks een team van vijftien medici met Schumacher in de weer. Dat zou zo’n 56.000 euro per week kosten.

Eigen app voor 50e verjaardag

Vandaag, op de verjaardag van Michael Schumacher wordt er een speciale app over hem uitgebracht. De officiële Keep Fighting Foundation maakte dat bekend. Deze stichting is opgericht om Schumacher te blijven eren en om de fans te blijven herinneren aan zijn geweldige carrière. De stichting werkt samen met het Ferrari Museum in Maranello. Die opent ter ere van zijn vijftigste verjaardag een uitgebreide tentoonstelling. Schumacher behaalde maar liefst vijf van zijn zeven wereldtitels bij het Italiaanse merk.

“Het is tegelijk een viering en een gebaar van dankbaarheid naar de meest succesvolle rijder ooit voor het Steigerende Paard”, valt op het officiële Twitter-account van de familie Schumacher te lezen. “Het museum wordt ingericht met afbeeldingen van de onvergetelijke jaren die de zevenvoudig wereldkampioen aan alle Ferraristi heeft geschonken en die een legende hebben gecreëerd die zelfs nog groter is in de harten van de fans.”

Voor veel fans is het te duur om af te reizen naar Italië en daarom is er ook veel te zien in de Schumacher App. Vanaf vandaag is het mogelijk om de app te downloaden. Het is ons niet bekend of je voor de app moet betalen.

Foto: Morio – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9944259

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook