close
  • donderdag 25 april
Vrije tijd

Kun jij ook zo genieten van kinderboeken?

Kun jij ook zo genieten van kinderboeken?

Wij schrijvers zijn dol op kinderboeken. We worden als een kind zo blij van mooie zinnen, grappige woordspelingen en spannende of ontroerende verhaallijnen. Voor ons is een boekwinkel hetzelfde als een snoepwinkel en natuurlijk staan er rijen prentenboeken, verhalenbundels en versjes in onze boekenkasten. Die hebben we eindeloos en met veel plezier voorgelezen aan onze kinderen. En we schamen ons er niet voor dat we ze zelf ook lezen.

Kinderboekenweek

We zijn dan ook fan van de Kinderboekenweek, die al sinds 1955 bestaat ter promotie van het kinderboek. Sinds 1962 heeft de week een eigen thema. Dit jaar vindt de Kinderboekenweek plaats van 3 tot en met 14 oktober met als thema Vriendschap. Het motto is Kom erbij!

Veel activiteiten

Tijdens deze feestweek zijn er heel veel activiteiten in bibliotheken, op scholen en in boekwinkels. Bij besteding van tien euro aan kinderboeken krijg je het kinderboekenweekgeschenk gratis, dit keer geschreven door Jozua Douglas – De Eilandenruzie. Er is ook een speciaal prentenboek verschenen ter ere van de Kinderboekenweek en de Zilveren en Gouden griffels en penselen zijn inmiddels uitgereikt.

TreinWist je dat:

 

Voor opa’s en oma’s die in het thema van de Kinderboekenweek leuke activiteiten willen doen met hun kleinkinderen, geven we hierbij de link naar de site van Juf Anke. Je vindt er knutsels, boekideeën, versjes en spelletjes.

 

Foto trein: Wikipedia

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook