close
  • dinsdag 7 juli
Werk en opleiding

Liever niet naar de Voedselbank. Hoe dan?

Liever niet naar de Voedselbank. Hoe dan?

Steeds meer ouderen bezoeken de Voedselbank. Mogelijk doordat mensen boven de vijftig jaar moeilijker aan een baan kunnen komen. We noemen de cijfers en geven sollicitatie-tips.

De cijfers liegen er niet om, maar toch zou niemand bij de pakken neer moeten gaan zitten. Een positieve instelling en vertrouwen in de toekomst zijn belangrijk, ook al is het op een bepaald moment nog zo moeilijk en komt inderdaad die Voedselbank in beeld.

De armoede cijfers

Het aantal ouderen dat de Voedselbank bezoekt is gestegen van 34 naar 37 procent. Volgens het CBS is ook er ook een toename in het aantal mensen dat vier jaar of langer moet rondkomen van een laag inkomen.

In maart 2017 beweerde GroenLinks voorman Jesse Klaver al dat zo’n 80.000 ouderen naar de voedselbank gaan. Dat lijkt niet helemaal waar te zijn, maar drie procent van de ouderen blijkt wel onder de armoedegrens te leven.

Vooroordelen bij werkgevers

Het vinden van een baan, blijkt een struikelblok in het bestaan van mensen boven de vijftig. Ondanks vaak een sterk cv, hebben werkgevers vooroordelen. Ouderen zouden hogere lonen eisen, minder energie hebben, niet goed op de hoogte zijn van de nieuwste technieken, problemen hebben met jongere leidinggevenden en minder flexibel zijn. Dat is nogal wat en heel naar als je net vijftig bent en weet dat je minstens nog vijftien en misschien wel zeventien jaar moet werken.

Solliciteren naar een baan, hoe doe ik dat dan?

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook