close
  • dinsdag 19 oktober
Zorg en Zekerheid

Grootse renovatie gereed, verhuizing bewoners Huis in de Wei

Grootse renovatie gereed, verhuizing bewoners Huis in de Wei

SCHERPENZEEL – Drie sterren locatie Het Huis in de Wei heeft een renovatie van ruim één jaar achter de rug. Afgelopen week zijn 26 bewoners van de tijdelijke locatie aan de Nieuwstraat terugverhuisd naar de vertrouwde locatie aan de Vijverlaan. Nog eens 26 bewoners zijn verhuisd van de tijdelijke verpleegunit naar hun gloednieuwe onderkomen.

Ter voorbereiding op de twee verhuizingen zijn met alle bewoners en hun familie individuele gesprekken gevoerd, zodat goed rekening is gehouden met vragen, wensen en onzekerheden. “De verhuizing van vorig jaar gaf de bewoners vertrouwen dat het nu opnieuw goed zou gaan. Ze waren erg bereidwillig. Wij hebben heel erg veel hulp gehad van familieleden van bewoners, van het speciale ‘klussenteam’ bestaande uit vrijwilligers én op lokaal niveau van de Rabobank en Gelderse Vallei en Rotary en Lions club Scherpenzeel onder de noemer ‘maatschappelijk ondersteunen’. Al die hulp is geweldig”, aldus Lieneke Postema – projectleider van de verhuizingen van zorggroep ENA.

De Sterrenweide voor ontmoeting

Het compleet gerenoveerde Huis in de Wei voldoet aan de meest moderne eisen met behoud van die ongedwongen, warme sfeer. De inrichting is licht en uitnodigend. Recreatieruimte De Sterrenweide is volledig gemoderniseerd met een fraaie (deels) open keuken waar elke dag vers wordt gekookt en met een uitgebreid uitgiftebuffet. Bewoners en deelnemers kunnen hier elkaar ontmoeten, gezellig samen eten, drinken of leuke activiteiten ondernemen. Ook nieuw is de inzet van gastvrouwen in de hal – zeven dagen per week. Zij beantwoorden vragen en maken mensen wegwijs. Hiermee is de baliefunctie vervallen.

Bewoners verpleegzorg

De bewoners van verpleegzorg beschikken over vier splinternieuwe gezamenlijke huiskamers met een nieuwe, moderne keuken voorzien van alle gemakken. “We krijgen veel positieve reacties op de nieuwe keukens. Die vinden de bewoners echt fantastisch. Net zoals het eigen sanitair voor meer privacy”, zegt de projectleider. Voor ouderen met dementie komt in het voorjaar van 2018 ook nog een veilige, speciaal aangelegde belevingstuin om de zintuigen te prikkelen…

Zorggroep ENA bestaat uit de woonzorgcentra Nieuw Avondrust (Voorthuizen), Ruimzicht (Barneveld) en Het Huis in de Wei (Scherpenzeel). De bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers staan samen midden in het leven. De betrokken medewerkers zorgen voor een veilige en beschermende omgeving. Een plek om fijn te wonen én te werken. Het gevoel van samen…

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook