close
  • zondag 12 juli
Zorg en Zekerheid

Groningen eerste rookvrije stad van Nederland

Groningen eerste rookvrije stad van Nederland

Het UMCG  heeft samen met acht andere grote Groningse organisaties zich aangesloten bij het collectief Alliantie Nederland Rookvrij. Deze alliantie zet zich in voor een Rookvrije Generatie. Te beginnen met een rookvrije stad.

(Tekst: UMCG)

Bestuursvoorzitter Jos Aartsen ondertekent maandagavond 3 april tijdens de aftrap van de Healthy Ageing Tour in MartiniPlaza de samenwerkingsovereenkomst, in bijzijn van de directeur KWF Kankerbestrijding en voorzitter van de alliantie Michel Rudolphie.

Rookvrije stad

Het is uniek dat binnen een regio in Nederland zo collectief ingezet gaat worden op het rookvrij opgroeien van toekomstige generaties. De negen Groningse organisaties zullen dit op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door rookvrije zones in te richten, medewerkers actief te ondersteunen bij het stoppen en door een bijdrage te leveren aan de campagne Rookvrije Generatie Groningen.

Naast het UMCG tekenen de volgende organisaties:

Voor het UMCG is het tekenen van deze overeenkomst een eerste stap op weg naar een geheel rookvrij UMCG-terrein. Het UMCG is bezig met uitwerking van de plannen hiervoor die eerst vorm krijgen in de loop van 2018. ​

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook