close
  • donderdag 22 augustus
Culinair

Gelderland viert Nederlandse Biercultuur 

Gelderland viert Nederlandse Biercultuur 

Gelderland maakt zich klaar voor de Week van het Nederlandse Bier. In heel Gelderland worden tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 16 t/m 26 mei tal van bieractiviteiten georganiseerd door cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties.

Zo wordt ‘De Week’ traditiegetrouw geopend met het Nederlands Bierproeffestival van 16 t/m 18 mei in de Haagse Grote Kerk. Ook daarna kan men nog tot en met 26 mei in onder andere Arnhem, Duiven, Elburg, Nijmegen en Renkum het Nederlandse bierlandschap verkennen tijdens diverse bierproeverijen, een bierpubquiz, diverse bier-en spijs arrangementen- en proeverijen en open dagen bij brouwerijen. 

Veel bieractiviteiten

De Week van het Nederlands Bier verbindt dit jaar alle twaalf provincies met een grote hoeveelheid aan bruisende bieractiviteiten. Van 16 tot en met 26 mei ontdekken liefhebbers de veelzijdigheid van bier door heel Nederland. Brouwerijen, cafés, restaurants en andere organisaties zorgen iedere dag voor diverse bieractiviteiten.
 
Dyann van Alderen (voorzitter Week van het Nederlandse Bier): “Nederland bruist! Er zijn deze editie weer heel veel activiteiten aangemeld. De Nederlandse biermarkt blijft groeien en dit zien we terug in de grote diversiteit aan activiteiten door heel Nederland. Goed om te zien dat ook deze activiteiten aandacht besteden aan de huidige trends: verantwoordelijk omgaan met alcohol én natuurlijk meer bier, met minder alcohol. Wij zijn trots dat Nederland als bierland blijft innoveren en met activiteiten in alle twaalf provincies is er altijd een activiteit dichtbij.”

Voor een overzicht van alle activiteiten en meer info over deelname: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.
 
Foto: ©Week van het Nederlandse Bier 

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook