close
  • maandag 25 mei
Fietsen

Fietsroutes in de omgeving Arnhem & Wageningen

Fietsroutes in de omgeving Arnhem & Wageningen

De omgeving van Arnhem & Wageningen is bijzonder, omdat in de ijstijd allerlei stuwwallen zijn ontstaan en het hierdoor een heuvelachtig landschap is geworden. Daarnaast vind je in de omgeving verschillende soorten natuur, zoals prachtige heidevelden, maar ook bossen en rivieren. Een uitstekende plek om mooie fietstochten te maken. Inspiratie nodig voor fietstochten tijdens je verblijf in Arnhem en Wageningen? Lees dan snel verder!

Route 1: Fietsen door Veluwezoom

Veluwezoom is een prachtig natuurgebied dat zich uitstrekt over de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal. Het is een zuidelijk stuk van de Veluwe, dus het is een bosrijke omgeving met prachtige heidevelden. Een bekend uitkijkpunt is de Posbank. Dit is een bankje op een hoge heuvel, of eigenlijk een stuwwal, die 90 meter boven NAP is en van waar je een prachtig uitzicht heb op een groot deel van de Veluwezoom en omgeving. In de volksmond wordt de heuvel ook de Posbank genoemd, maar deze heet eigenlijk Herikhuizerveld. De Posbank is de eerste stop op de route, daarna zal je langs Signaal Imbosch, de hoogste stuwwal, en een stuk door de Veluwezoom worden geleid.

De route: Klik hier.

Route 2: Kastelen- en landgoederenroute

De omgeving van Arnhem en Wageningen wordt al eeuwenlang bewoond, hierdoor zul je ook veel oude kastelen en landhuizen vinden. Zonde om deze niet te bezoeken. Deze fietsroute zal je langs één kasteel leiden, namelijk Kasteel Doorwerth. Dit kasteel is al van voor 1260, heel oud dus. Maar de landgoederen op de route doen niet onder voor dit prachtige kasteel. De meeste landgoederijen zijn open voor het publiek, kijk online voor eventuele openingstijden. Dit is een flinke route, dus trek er de gehele dag voor uit. Tip: in de link is de route vanaf Wageningen beschreven, maar het is natuurlijk ook mogelijk deze vanaf Arnhem te doen.

De route: Klik hier.

Tip: Snel op weg? Kies vandaag nog voor een online fiets kopen en zorg dat je snel een geschikte fiets voor deze routes in huis hebt.

Route 3: Rondje Overbetuwe fietsen

De Over-Betuwe is een gedeelte van natuurgebied de Betuwe. Deze route brengt je langs het Betuws Oorlogsmuseum in Heteren. Dit is het kleinste oorlogsmuseum in Nederland en is zeker leuk voor een tussenstop. Daarna fiets je door naar Elst, waar je lekker even kunt lunchen. Vervolgens fiets je naar Museumboerderij Den Tip, wat ook leuk is om te bezoeken omdat het vol staat met dingen van vroeger en het gebouw zelf is ook heel bijzonder. De dag sluit je af in de Kasteeltuin Hemmen, waar je kunt genieten van de prachtige omgeving.

De route: Klik hier.

Route 4: Bevrijdingsroute

De Slag om Arnhem was in 1944 een belangrijk én het laatste hoofdstuk van Operation Market Garden, die helaas mislukte. Om alles over deze operatie te leren, en wat de gevolgen waren van de mislukking, kun je een mooie route fietsen. Een belangrijk punt hiervan is natuurlijk de brug waar het allemaal om ging: De Rijnbrug. In het Airbornemuseum leer je van alles en na het bezoek kijk je met andere ogen naar de omgeving. De route gaat naar Heteren, zodat je een idee krijgt van hoe het er allemaal uitzag destijds. Als je liever een kortere route fietst kun je dit stuk overslaan.

De route: Klik hier.

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook