close
  • maandag 27 mei
Vrije tijd

Duncan Laurence met Arcade nu al razend populair

Duncan Laurence met Arcade nu al razend populair

Duncan Laurence gaat als een speer. De 24-jarige Tilburgse zanger gaat Nederland vertegenwoordigen met het nummer Arcade op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv.

Het liedje van de singer-songwriter valt goed in de smaak. Op Spotify werd het nummer meer dan 1,5 miljoen keer gestreamd en op YouTube bekeken ruim 2,4 miljoen mensen de videoclip. En dat is niet alles, hij is ook nog eens favoriet bij de bookmakers als het gaat om het winnen van het Eurovisiesongfestival.

Duncan Laurence over Arcade:

“Tijdens mijn opleiding aan de Rockacademie leerde ik dat je een groot publiek kunt aanspreken zonder je eigen verhaal te verliezen. Ik ging op zoek naar verhalen die ontroeren en iets betekenen, uit mijn eigen leven of dat van een ander. De inspiratie vond ik in het verhaal van een dierbare die op jonge leeftijd is gestorven.

De song die toen ontstond doopte ik Arcade – de woorden en akkoorden kwamen als vanzelf, vanuit het hart. Daarom klonk het, ondanks de wisselingen in de song, toch zo organisch. Bij de totstandkoming van Arcade kreeg ik hulp van Joel Sjöö en Wouter Hardy en werd het niet alleen mijn verhaal maar ook een gedeeld verhaal. Arcade is een verhaal over de zoektocht naar de liefde van je leven. Het is de hoop naar datgene wat onbereikbaar lijkt.

Ik heb na Arcade veel songs geschreven, maar Arcade voelt voor mij als de kern en als het begin van mijn zoektocht hoe ik met mijn songs iets kan betekenen voor anderen. Natuurlijk was ik al jaren bezig, toch voelt Arcade voor mij als de start van mijn carrière. Ik wil met mijn muziek mensen bereiken, ze misschien kunnen helpen en iets meegeven. In het geval van Arcade heb ik een advies voor mezelf en hopelijk ook voor anderen gecreëerd. Een levensles: je eigen geluk bepaal je zelf.”

Duncan focust zich de komende periode op het perfectioneren van de act. Dit doet hij samen met zijn creatieve team, bestaande uit onder anderen Hans Pannecoucke (regie), Ignace d’Haese (licht) en Ilse DeLange. Op donderdag 16 mei staat Duncan Laurence in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv.

Bron en foto (C): AVROTROS 

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook