Donaties stromen binnen na EO-programma ‘Je Geld of Mijn Leven’

Het programma scoorde misschien niet de allerhoogste kijkcijfers, maar het heeft wel veel indruk gemaakt. Drie van de vier ernstige zieke deelnemers van het nieuwe EO-programma ‘Je Geld of Mijn leven’ hebben het streefbedrag voor hun behandeling binnen twee dagen al binnen, meldt de Evangelische Omroep (EO).

Dankzij deze giften kunnen Evert Bloemert, Samantha Jaeggi-Werther en Geuko van Lang (6) in het buitenland behandeld worden. De vierde deelneemster, Eefje Muller is ook in de buurt van haar streefbedrag. Via de website van de EO kan nog worden gedoneerd. Wie zijn deze mensen?

Evert Bloemert

Evert (42) komt tijdens zijn werk terecht onder een zware lading kozijnen. Sindsdien heeft hij een dwarslaesie. Er rest hem nog een wens: weer kunnen staan en lopen. Dat kan met een exoskelet. Alleen dit kost € 107.000 en wordt niet vergoed.

Samantha Jaeggi-Werther

Op haar twintigste kreeg Samantha (27) de diagnose MS. Alleen een stamceltherapie kan haar nog redden van een volledige verlamming. Dat kan onder meer in Zweden. Om de behandeling in het Scandinavische land te kunnen financieren, heeft ze een crowdfundingactie opgezet. Er is € 90.000 nodig om haar te helpen.

Geuko van Lang

Door een virus in zijn ruggenmerg is Geuko (6) grotendeels verlamd en kan hij niet zelfstandig ademen. Amerikaanse revalidatie-specialisten kunnen hem van de beademing afhelpen. Zijn ouders hebben al een ton bij elkaar, maar er is nog eens € 205.000 nodig om deze behandeling mogelijk te maken.

Eefje Muller

In Nederland is Eefje (31) uitbehandeld. Er zou niks meer te doen zijn aan haar uitgezaaide baarmoederhalskanker. In Duitsland bestrijdt men haar kanker wél succesvol met immunotherapie. Er is € 196.000 nodig om deze behandeling voort te zetten.

Laatste hoop

In het EO-programma Je Geld of Mijn Leven, gepresenteerd door Bert van Leeuwen, vroegen afgelopen woensdagavond de vier deelnemers de tv-kijkers om een financiële bijdrage voor behandelingen die ze zelf niet kunnen betalen. Die behandelingen kunnen hun leven redden, verlengen of de kwaliteit van leven wezenlijk verbeteren. Dit is voor hen de laatste hoop. Naar het programma keken 620.000 kijkers.

Vervolg

Bert van Leeuwen blijft deze vier mensen met een cameraploeg een half jaar volgen tijdens de belangrijke momenten. Daarvan wordt een vervolg gemaakt dat volgend jaar wordt uitgezonden. In dat vervolg is te zien hoe het de deelnemende patiënten is vergaan, of het hun gelukt is het benodigde geld bij elkaar te krijgen, hoe de behandeling is verlopen en of ze blij zijn met het hulpmiddel dat bij elkaar is bekostigd door middel van crowdfunding. Bert van Leeuwen: “In Je Geld of Mijn Leven willen we de mensen die in ons zorgverzekeringssysteem buiten de boot vallen een gezicht geven.”

Bron en foto: EO 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top