Dit is hoe jij ook na je 50e fit blijft

Naarmate we ouder worden, wordt natuurlijk ook onze conditie minder. Dat wil zeggen dat we er alles aan moeten zien te doen om fit te blijven. Onze botten worden slapper, onze spieren sneller stijf, tijd dus om hier iets aan te doen. Je wilt natuurlijk niet al op je 60e krom lopen omdat je nooit iets aan sport of andere vormen van beweging gedaan hebt. Omdat het vooral na je 50e enorm snel kan gaan, is het des te belangrijker om ervoor te zorgen dat je fit blijft. Omdat veel mensen het lastig blijken te vinden om dit te kunnen doen, hebben we een aantal handige tips voor je, zodat jij ook na je 50e fit weet te blijven.

Gezonde voeding

  • Gezonde voeding is de basis voor een gezonde levensstijl. Helemaal na je 50e, is het nog belangrijker om hier serieus op te letten. Gezonde voeding bestaat uit een aantal facetten. Welke dit zijn, vertellen we je hier:
  • Eet voldoende groenten en fruit: Groenten en fruit zijn rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten die belangrijk zijn voor de gezondheid. Probeer om minstens 5 porties groenten en fruit per dag te eten.
  • Kies volle granen: Volle granen, zoals volkorenbrood, quinoa en havermout, zijn een goede bron van vezels, vitaminen en mineralen. Vermijd geraffineerde granen zoals witte rijst en witte pasta.
  • Eet gezonde vetten: Vetten zijn belangrijk voor de gezondheid, maar het is belangrijk om de juiste vetten te eten. Kies voor onverzadigde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten, in plaats van verzadigde vetten zoals boter en room.
  • Beperk bewerkt voedsel: Verwerkt voedsel is vaak rijk aan suiker, zout en ongezonde vetten. Probeer om verwerkt voedsel te beperken en kies voor verse, onbewerkte ingrediënten.

Vermijd stress

In de huidige tijd, waarin alles beter en ook sneller moet, ligt een hoop stress met de kans op een burn-out op de loer. Naast een heerlijk vakantie naar Bari, is het ook belangrijk dat je in het dagelijks leven de stress weet te beperken. Heb je op je werk het gevoel dat je bijvoorbeeld te veel ‘aapjes’ op je schouders hebt, dan is het belangrijk dat je dit op tijd aangeeft bij je leidinggevende. Doe je dit namelijk niet, dan loop je het risico dat het je allemaal teveel wordt en dat je te laat bent. Stress is namelijk niet alleen voor je mentale gezondheid desastreus, maar ook lichamelijk kun je er hinder van ondervinden. Slapeloze nachten en hartkloppingen zijn dan symptomen die je direct aan het denken moeten zetten.

Voldoende beweging

Gezonde voeding en weinig stress is natuurlijk één, maar ook beweging is van groot belang. Alleen gezond eten helpt natuurlijk niet op je botten sterk te houden en je gewrichten soepel. Dus ook wanneer je tijdens je heerlijk vakantie de mooiste stranden Italie bezoekt en helemaal tot rust komt, is beweging wel van belang. Niet voor niets wordt er daarom dan ook aangeraden om dagelijks minimaal een half uur te bewegen. Zo kun je ervoor kiezen om te gaat fietsen, hardlopen of natuurlijk gewoon gaan wandelen.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top