Dineren, maar dan net even anders

Uit eten gaan is voor de meeste mensen sowieso al een feestje. Maar wanneer je een tafeltje reserveert in een van deze vijf restaurants wordt een avondje dineren ineens een hele experience, oftewel een ervaring die je niet snel weer zult vergeten.

 

Op blind date, al ken je elkaar al jaren

Het kan in Amsterdam bij het bijzondere restaurant C-taste. Hier leidt de ober jou en je tafelgenoten namelijk in polonaise naar je tafeltje toe, omdat je diner in totale duisternis plaatsvindt. Dat is niet alleen heel spannend, maar zorgt ook nog eens voor een uniek en onvergetelijk etentje. Omdat je niets kunt zien staan al je andere zintuigen op scherp, wat er voor zorgt dat alle prikkels heftiger binnen komen. Je hoort elke beweging van je tafelgenoten, ruikt je eten al voordat de ober het voor je neergezet heeft en ervaart een ware smaakexplosie nadat je dat eerste hapje hebt durven nemen. Niet alleen de ervaring en de culinaire verrassingen zijn geweldig in dit restaurant, maar ook de bediening, die bestaat uit mensen met een visuele beperking, is bijzonder gastvrij en aangenaam. Van te voren weet je dan ook niet wat jij gaat eten, zodat proeven nog spannender en verrassender wordt. Hou jij wel van het duister en wil je weer eens ongegeneerd met je mond open eten, dan is een diner in het donker een goed idee!

Amsteldijk 55, Amsterdam

 

Dineren op grote hoogte

Het mooiste uitzicht over Utrecht gecombineerd met culinaire hoogstandjes; dat is dineren in de oude watertoren in Utrecht bij WT- Urban Kitchen. Op bijna veertig meter hoogte eet jij je luxe diner en zie je Utrecht zoals je het nog nooit eerder zag. Is het een stralende dag dan kun je zelfs nog een verdieping hoger genieten van een verfrissende bries op het terras. Mensen met hoogtevrees kunnen dit restaurant misschien beter overslaan, maar missen dan wel het prachtige plaatje, het hippe interieur en de verrukkelijke gerechten.

Heuveloord 25a, Utrecht

 

Twee Michelin sterren in het Venetië van Nederland

Ook zonder culinair uitstapje heeft Giethoorn al zoveel te bieden dat het een bezoekje meer dan waard is. Maar combineer je een dag genieten van al het natuurschoon van de Weerribben Wieden met een onvergetelijke gastronomische ervaring bij De Lindenhof dan sluit je hem op perfecte wijze af. De prachtige boerderij met rieten dak is uitnodigend en de (moes)tuin adembenemend mooi, met name in de zomer. Maar in dit sterren restaurant is het natuurlijk vooral de culinaire ervaring die hier de show steelt. Hier verschijnen werkelijk eetbare kunstwerkjes op je bord gemaakt door patron-cuisinier Martin Kruithof. Bon appétit!

Beulakerweg 77, Giethoorn

 

Digital Dining in Eindhoven

Als je snel overprikkeld bent en het liefst in alle rust wilt dineren is dit misschien niet het restaurant voor jou. Want bij Dinner in Motion in het centrum van Eindhoven krijg je diner and a show, maar dan wel op een hele bijzondere, moderne manier. Overal om je heen worden namelijk allerlei beelden geprojecteerd, zelfs op de tafel waar jouw bord op staat. Deze beelden, die bestaan uit landschappen, kunstwerken of psychedelische fantasiewerelden, en de heerlijke en bijzondere gerechten worden op elkaar afgestemd om de culinaire ervaring onvergetelijk te maken. Wil jij deze nieuwe en bijzondere vorm van dineren, digital dining, zelf ervaren? Op naar Eindhoven!

Piazza 64, Eindhoven

 

Prinsheerlijk dineren in een kasteel

Dineren in het enige terrassenkasteel van Nederland doe je bij Restaurant Château Neercanne in Maastricht. Vanuit het kasteel heb je een schitterend uitzicht over het glooiende landschap van Zuid-Limburg en kun je vorstelijk dineren in de prachtige eetzaal. Aan elk detail is zorgvuldig aandacht besteedt, van de menukaart tot de opmaak van de borden, wat dineren op deze historische plek tot een onvergetelijke ervaring maakt. Een bezoekje aan de mergelgrotten mag natuurlijk niet ontbreken wanneer je hier gaat eten. Net als bij de andere vier restaurants geldt wel dat je hier vaak niet spontaan kunt neerploffen, want een reservering is noodzakelijk en dineren kan dan vaak pas een paar weken later. Maar dat geeft alleen maar weer dat je hier te maken hebt met een zeer bijzonder en gewild restaurant.

Von Dopfflaan 10, Maastricht

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top